Annin vaihtariblogi

Annin vaihtariblogi

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Meteorologinen tilannepäivitys

Mie olin tuttavien puheista saanut sen kuvan, että Wienissä on aika turha kuvitella näkevänsä lunta - tai ainakin että kyseisen tapahtuman todennäköisyys on kohtalaisen pieni. Siksipä mie ennen joulua likipitäen neuroottisella intensiteetillä kysyin kotiväeltä päivittäin lumitilannetta ja luin joka ainoan iltapäivälehtien ”Katso tuleeko paikkakunnallesi valkea joulu!” -tyyppisen artikkelin. Ihan vaan koska tykkään lumesta ja talvesta, ja ehkä isoin ongelma tänne lähtemisessä oli, että ei pääse tänä vuonna avantouimaan eikä nää kunnon talvea tai edes lunta ollenkaan.

Okei, avantoon en pääse vieläkään, ja se on aika syvältä suosta, varmaan pitää ensi talvena käydä kahdesti viikossa tai jotain. Mutta ainakin mie olen nyt kerran nähnyt täällä LUNTA. Täällä sataa nyt lunta!  Sellaista nollakelin märkää nuoskaa, mutta lunta yhtä kaikki!





Ainahan mie menen ensilumesta ihan sekaisin, vaikka tämä nyt ei teknisesti ottaen ole ensilumi, vaan Wienissä satoi jo joulun jälkeen vähän jotain, ja näinhän mie lomalla lunta kotona ihan reilusti. Täällä ei kuitenkaan eilen ollut lunta kuin ehkä vähän jossain ojassa, joten sama vaikutus.


Ja sanottakoon vielä, että vaikka eiliset haikeudet ja muut ikävänpoikaset hyvin tehokkaasti 11 tunnin yöunilla tasoittuivat, niistä hävisi kyllä viimeisetkin rippeet tuon lumisateen myötä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti