Annin vaihtariblogi

Annin vaihtariblogi

maanantai 26. tammikuuta 2015

Laajentuva käsite

Mie olen nyt todennut, että miun on vähän pakko laajentaa ajattelutapaani, tarkemmin sanottuna vähän avarrettava käsitettä talvi.

Tähänastisen, pitkälti Suomessa vietetyn elämäni ajan sana talvi on miulle tarkoittanut aikaa, joka jää pysyvän lumen tulemisen ja sen sulamisen väliin. Suomessa kun se pysyvä lumi on ainakin tähän asti ennemmin tai myöhemmin aina tullut. Täällä tämä asia ei ole ihan niin. Näin ollen parempi määritelmä voisi mahdollisesti olla se aika, jolloin on olemassa mahdollisuus, että sitä lunta ajoittain tulee.

Sitä se talvi ainakin täällä Wienissä tuntuu tarkoittavan. Lunta tulee ajoittain ehkä mahdollisesti, mutta se ei useinkaan jää maahan kahta päivää kauemmaksi. Tänä viikonloppuna oli sitten taas se aika, kun oli taas pitkästä aikaa lunta. Lauantai-iltana kävin istuskelemassa iltaa parin kaverin kanssa, ja sinne mennessä satoi ihan ehtaa räntää. Yön aikana se muuttui nuoskaksi, ja sunnuntaiaamuna sitä oli ihan maassa asti, ja aika reippaastikin. Tosin se oli kyllä jo aikamoista loskaa, mutta lunta yhtä kaikki.



Kuten kuvasta näkyy, kyllä sitä lunta on jonkin verran tullut, kun vertaa ihan EU-standardileveään rekisterikilpeen. Tällä kertaa kun lumi sattui tulemaan pyhänä, miullakin oli mahdollisuus mennä ulos ja seurata miten lumentulo täällä vaikuttaa elämään, viimeksi kun tuli lunta olin koko päivän koulussa sisällä.  Ja niinhän se oli, että 48er-tyypit (Wienin jätehuollosta ja katujen puhtaanapidosta vastaava organisaatio. Ilmeisesti nimi on lyhenne virallisesta nimestä Magistratsabteilung 48, eli joku kaupunginhallinnon osasto numero 48. Tai voi olla että se on ennen ollut tuollainen osasto, joka on yksityistetty, en tiedä tarkkaan.) olivat joka kadunkulmassa lapioiden ja hiekoitussankkojen kanssa. Ja vaikka oli vasta aamu, niin yllättävän hyvin oli pienemmätkin kadut puhdistettu loskasta, ainakin sen mitä nyt pystyi, niin paljon autoja täällä on joka kadunvarressa parkissa.






Eli nyt on tämäkin nähty, ja todettu että vaikka täällä tuleekin lunta harvemmin ja vain väliaikaisesti, niin kyllä siitä silti selvitään. Ja että talven käsite on vähän joustavampi, kuin mihin mie olen tottunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti